评委会Jury
吴迎 Wu Ying

第一届肖邦国际青少年钢琴比赛 执行艺术总监评委 吴迎(中国)中央音乐学院钢琴系 主任、教授、硕士生导师中音乐家协会钢琴学会 会长

吴迎教授生于上海。岁起随母亲学习钢琴。毕业于中央音乐学院钢琴系。年获硕士学位随后留学奥地利,师从世界著名钢琴大师巴杜拉—斯科达教授;回国后在母校任教。年被国务院、国家教委授予“做出突出贡献的中国硕士学位获得者”称号,年获瑞士歌德基金会颁发的“巴杜拉—斯科达奖”。年—年在上海音乐学院任教,曾任上海音乐学院钢琴系主任,教授。年被授予“文化部优秀专家”称号。曾在英国广播电台举行实况转播音乐会;在埃涅斯库音乐节,肖邦音乐节举办独奏音乐会,并应波兰肖邦协会邀请在华沙肖邦公园举行音乐会。近年来,还在捷克、罗马尼亚、奥地利、西班牙、瑞士、希腊及国内各地举行音乐会,并与国内外交响乐团合作演出。录有多张独奏、重奏及协奏曲唱片。曾担任国内外重要钢琴比赛评委。

Art Director of this competition, Director of Piano department in Central Conservatory of Music, master's tutor, President of the Chinese Musicians Association.

Prof. Wu Ying was born in Shanghai. He started to learn piano with his mother when he was 5 years old. Wu Ying was graduated from Central Conservatory of Music. To further his education after get master’s degree, he went to Austria in 1982, and was taught by Prof. Paul Badura—Skoda, who is world famous pianist. Wu Ying became faculty in Central Conservatory of Music after went back to China. He was grated “Paul Badura—Skoda Award” by Swiss Goethe Foundation in 1992. He had taught at Shanghai Conservatory of Music from 1994 to 2004, and served as professor and director of Piano Department. He was awarded as “Excellent cultural experts” in 1999.

He has held live broadcast concert in BBC, solo piano concerts in Enescu Music Festival and Chopin music festival, and was invited by Poland Chopin Association to hold concert in Warsaw Chopin Park. He has held concert all over the world, including Czech, Romania, Austria, Spain, Switzerland, Greece and domestic as well, and has cooperation with international and domestic symphony orchestras. He has recorded CDs of solo, ensemble and concerto.

Wu Ying has served as jury in many important international and domestic piano competitions.

作者:   来源:   最后更新日期:2016-10-14 22:20:09    发布日期:2016-10-12 14:10:00

相关附件related attachment