评委会Jury
塔琳娜·齐德隆·波波娃Professor Katarzyna Popowa-Zydroń

塔琳娜•齐德隆•波波娃教授,保加利亚原籍,波兰钢琴家,教育家。被波兰乃至世界音乐界和教育界亲切地称为——神话般的钢琴教育家。

1973年毕业于格但斯克国立音乐学院,1975年参加华沙国际肖邦钢琴大赛并获得最高荣誉奖。同年,在意大利特尔尼国际钢琴大赛中获奖,并于1978年慕尼黑国际钢琴大赛中获荣誉奖项。目前,卡塔琳娜.齐德隆.波波娃在波兰比得哥什国立音乐学院任教,为钢琴系资深教授。卡塔琳娜.齐德隆.波波娃是波兰当代音乐的领军人物。七十年代波兰国家级音乐家。

卡塔琳娜.齐德隆.波波娃的学生,遍布世界各地,并常常出现在世界钢琴大赛的领奖席上。第十五届国际肖邦大赛冠军拉法查兹,就是卡塔琳娜.齐德隆.波波娃的亲传弟子。可以说,卡塔琳娜.齐德隆.波波娃在国际乐坛中拥有其不可撼动的权威性和地位。

2014年10月17日,波兰文化和国家遗产部官网发布了第十七届肖邦国际钢琴比赛的信息,卡塔琳娜.齐德隆.波波娃出任本届大赛评委会主席。

Polish pianist and educationist of Bulgarian descent. Katarzyna Popowa-Zydroń is affectionately known in Poland and the world as fabulous piano educator in music community and education community.

She graduated from the State Academy of Music in Gdańsk in 1973, obtained an honorable mention at the 1975 Fryderyk Chopin International Piano Competition. She was also the prizewinner of International Piano Competition in Terni, Italy in the same year and ARD Piano Competition in Munich in 1978. Currently, Katarzyna Popowa-Zydroń is a senior professor of piano at the Academy of Music in Bydgoszcz. Katarzyna Popowa-Zydroń is the leader of Poland contemporary music. She is Poland’s national musician of 1970s.

Katarzyna Popowa-Zydroń has students all over the world, who were often the prizewinners in Internal Piano competitions. Rafal Blechacz, who had won the 1st Prize of the 15th Fryderyk Chopin International Piano Competition, was taught by Katarzyna Popowa-Zydroń’. It can be said that Katarzyna Popowa-Zydroń’s authority and status in the internal music community is undeniable.

Ministry of Culture and National Heritage of the Republic of Poland’s official website released the information of the 17th Fryderyk Chopin International Piano Competition in Warsaw, Poland. Katarzyna Popowa-Zydroń has taken the leadership of the jury of this year’s competition.

作者:   来源:中央音乐学院   最后更新日期:2016-10-13 17:58:43    发布日期:2016-10-12 14:29:00

相关附件related attachment