评委会Jury
安杰伊•雅辛斯基Prof. Andrzej Jasiński

雅辛斯基教授,前任肖邦国际钢琴比赛评委会主席,是目前国际最著名的钢琴教授之一。目前任教于席曼诺夫斯基音乐学院。他除了担任华沙肖邦国际钢琴比赛的评审委员会的主席以外,也是众多国际大型比赛最重要的评委之一,其中包括:莫斯科柴可夫斯基国际钢琴比赛、波扎诺费鲁乔布索尼国际钢琴比赛、沃思堡凡克莱本国际钢琴比赛、布鲁塞尔伊丽莎白女王国际钢琴比赛等等。

年以来,他一直在卡特维兹音乐学院任教。学生中有很多出色的钢琴家,其中最有名的有:克里斯蒂安•齐默尔曼年肖邦国际钢琴比赛的金奖获得者;马格达莱娜•利萨克年肖邦国际钢琴比赛第六名获得者,克日什托夫•牙布隆斯基年肖邦国际钢琴比赛第三名获得者。他的钢琴大师课大多在世界上最有名的音乐中心进行,其中有萨尔茨堡的莫扎特基金会。他在音乐上的合作伙伴有斯通博尔教授,并与他一起演奏过巴赫和莫扎特的双钢琴协奏曲。

Prof. Andrzej Jasiński was the jury president of the Fryderyk Chopin Internal Piano Competition in 2000, 2005 and 2010 editions, one of the most famous international piano professors. He is faculty of The Karol Szymanowski Academy of Music Katowice. Besides taking jury president of Wasaw Chopin International Piano Competition, he is also one of the most important juries in many international competitions, including Tchaikovsky International Piano Competition, Ferruccio Busoni International Piano Competition, Fort Worth Van Cliburn Competition, Brussels Queen Elizabeth International Piano Competition, etc.

He started to taught at Academy of Music Katowice and trained many pianists, including: Krystian Zimerman, the gold prize winner of Chopin International Piano Competition in 1975; Magdalena Lisak, the sixth place of Chopin International Piano Competition in 1995; Krzysztof Jabłoński, the third place of Chopin International Piano Competition in 1985.

He has hold piano mater classes in the most famous music center all over the world, including the Mozart foundation in Salzburg. He had performed Concerto for Two Pianos by Bach and Beethoven together with Prof. Stompel Józef.

作者:   来源:中央音乐学院   最后更新日期:2016-10-13 17:58:33    发布日期:2016-10-12 14:39:00

相关附件related attachment